Veelgestelde vragen

Wanneer u een offerte bij Bouwbedrijf Vrouwe aanvraagt, rekenen we daar geen kosten voor en zit u nog nergens aan vast. In het geval van een verbouwing, renovatie of restauratie komen we graag bij u langs – liefst op locatie – om de offerte nauwkeurig met u door te spreken. Zo weet u zeker dat u een offerte krijgt die volledig op uw bouwwensen is afgestemd. De opdracht wordt pas officieel, als u uw handtekening onder de offerte zet.

Hoewel zelfbouw nu pas echt een trend is, bouwen wij al jaren voor opdrachtgevers die hun eigen kavel willen laten bebouwen. U bent dus van harte welkom bij Bouwbedrijf Vrouwe met uw zelfbouwplannen. Laat ons u adviseren en helpen om uw maatwerkpand te realiseren. U bepaalt wie welk gedeelte van het werk voor u uitvoert, en houdt volledige grip. Want uw wensen staan tenslotte centraal.

Duurzaamheid is een vanzelfsprekendheid voor Bouwbedrijf Vrouwe. In het voortraject wijzen we u dan ook graag op energiebesparende maatregelen en op alle mogelijkheden om zelf energie en warmte op te werken. Aardwarmte, luchtwarmte, zonnepanelen en triple glas – geen techniek of Bouwbedrijf Vrouwe heeft deze de afgelopen jaren toegepast. Tijdens de bouw besteden we veel aandacht aan de terugdringing van het energieverbruik en passen we graag energiezuinige en duurzame materialen toe. Dat we ons afval scheiden, en ook van onze leveranciers en onderaannemers verwachten dat ze duurzaam werken, spreekt voor zich.

Bouwen zonder geluid en afval kan helaas nog steeds niet. U zult dus enig ongemak ervaren van de verbouwing. Hoeveel last u ondervindt, hangt gedeeltelijk af van de omvang van de bouwwerkzaamheden. Bouwbedrijf Vrouwe doet er alles aan om het ongemak te beperken. Zijn we aan het einde van de dag klaar, dan laten we alles netjes achter.

U kunt ervoor kiezen om tijdens de verbouwing ergens anders te verblijven. Dat maakt het voor de bouwers vaak nog wat gemakkelijker. Bouwbedrijf Vrouwe regelt de tijdelijke sleuteloverdracht. Komt u na afloop weer thuis, dan zorgen wij ervoor dat uw woning helemaal opgeruimd is.

Voor sommige werkzaamheden (met name arbeidsuren, schilder- en stucwerk) rekent Bouwbedrijf Vrouwe het lagere btw-tarief van 9%. Wettelijk geldt dat de woning dan wel minimaal twee jaar oud moet zijn. Meer weten? Neem contact met ons op.

Assendelft, Zaanstad, mag dan wel onze thuisbasis zijn, u kunt ons natuurlijk ook benaderen voor uw opdrachten buiten de Zaanstreek. Meer weten? Neem contact met ons op.

We brengen u graag in contact met architecten waar we al vaker mee hebben samengewerkt. U mag uiteraard ook zelf uw architect regelen.

Vaak is dit in goed overleg wel mogelijk. Zo komt het wel eens voor dat opdrachtgevers zelf de sloopwerkzaamheden of de afwerking achteraf doen. Bespreek het gerust eens met ons bij het eerste gesprek. Zo kunnen we er rekening mee houden in de offerte.

Omdat ieder bouwproject in aard en omvang anders is, stemmen we de planning altijd in overleg met u af. Als het op korte termijn kan, doen we dat uiteraard graag voor u.

Het regelen van de vergunningen is een vak apart. Want welke vergunningen heeft u nou precies nodig? Bouwbedrijf Vrouwe neemt het regelwerk graag van u over. Zo heeft u nergens omkijken naar.